Isnin, 8 Februari 2010

KENAPE BATAL?????bhg.4

JAWAPAN KEPADA 3 ALASAN TIDAK MASUK AKAL :
Alasan 1 - Tidak mempunyai kewangan yang cukup untuk menganjur kesemua ketegori dalam pertanadign tersebut.
Secara logik, kita mengurangkan perbelanjaan yang besar untuk berjimat. Dalam pertandingan ini, setiap komitinjen menghantar 30 org atlit,24org atlit ketegori seni dan 6 org atlit ketegori SO.Adakah dengan mengurangkan 6org atlit dikira menjimatkan kos? Mengapa tidak dikuragkan 24org atlit yg sudah tentu menjimatkan kos? Adakah 6org atlit ini anak pungut kepada KPM?
Alasan 2 - Penglibatan pelajar dalam SO membentuk mereka menjadi ganas dan tidak berdisplin.
Untuk mendapatkan jawapan bagi alasan ini, satu kajian tersebut boleh di buat. Respondan kajian tersebut boleh dipilih di kalangan peragut, samsing jalanan (dulunya dikenali sebagai mat rempit), perogol bersiri, org suruhan ah long dan penyamun. Buatlah keputusan terbaik sekiranya peratus penyertaan SO adalah tertinggi di kalangan para respondan ini. Mungkin "pelajar kung fu" di Terngganu tempoh hari adalh peserta SO. Siapa tahu?
Alasan 3 - Insiden kemalangan dalam pertandingan
ketegori SO.

Dalam permainan hoki, kecedaraan aka berlakuapabila terjadi pertembungan fizikal. Dlam permainan bola sepak, kecederaan akan berlaku apabila terjadi pertembungan fizikal. Dlam permainan bola baling, kecederaan akan terjadi apabila ada pertembungan fizial. Dalam permainan ragbi, kecederaan terjadi apabila terjadi pertembungan fizikal.Kesimpulannya, semua jenis sukan berpotesi untuk mendatangkan kecederaan. Untuk bersikap adil, pembatalan perlu dibuat ke atas semua jenis sukan ii daripada dipertandingkan. SETUJU??

Tiada ulasan:

Catat Ulasan